Sunday, June 21, 2015

Daug braškių

Tie, kurie augina braškes gali sakyt "Nė velnio čia nedaug", bet pasidžiaugėm puikiu braškių derliumi, kuris buvo pačiu laiku - kai reikėjo lauktuvių. Tad skynėme visas prinokusias braškes, o rezultatas maloniai džiuginantis - ~3,2 kg.
Trys kilogramai braškių iš 2 arų daržo, kur braškės užima tik juostą (susodinta po 3 krūmelius, viso apie 150 braškių krūmelių) palei ilgį - mano akimis tai nemažai. Be to, čia dar ne pabaiga, bent antra tiek turėtume nuskinti artimiausiomis dienomis, jei lietus nebus per žiaurus ir leis saulei bent šiek tiek pasirodyti.

Kraustomės į Rukis.lt


Kalbant apie lietų, po mažiausiai 2 sav. pertraukos pagaliau normaliai lyja. Tiesa, tai ne taip malonu kaip saulutė, tačiau žemei to reikėjo mirtinai, ne tik išdžiuvę daržai, pageltonavusi žolė jautresnėse vietose (palei kelius, šaligatvius, aplink vaikų žaidimo aikšteles), tuščios vandens paėmimo vietos (balos / kūdros). Gal dabar prisipildys ir bus iš ko laistyt.
Po savaitgalinio vizito Vilniuje pasipildėm sėklų atsargas, laukia naujas, tikėkimės sėkmingas, ridikėlių sėjimas, kitokių salotų bandymas, dar šiek tiek arbatžolinių augalų, morkos. Trumpai tariant, nestovim vietom, bandom išpešti maksimalią naudą iš mažo savo daržo.

1 comment:

  1. Mes irgi turime nedidelį žemės plotelį prie namų, tai didžiausias džiaugsmas kai salotos , pomidorai, svogūnai po ranka yra. Viskas taip šviežia ir skanu.

    ReplyDelete