Tuesday, May 5, 2015

Didinam plotą

Lysvė
Naujas daržas. Bus.

Visgi 2 arai - mažas žemės plotas net ir mėgėjiškam daržui, tad buvo nuspręsta jį didinti. Nors tokie planai buvo 2016 metų sezonui, pasiskubinom ir tai padarėm dar šio sezono pradžioje. Savi privalumai.
Esamas žemės plotas - apleista žemė, o vienintelis įrankis viskam paruošti - kastuvas. Taigi, veikti tikrai yra ir bus ką. Tačiau reikalingos lysvelės tik įvairiausioms žolelėms, tad ilgai plušti neteks, plotai nebus dideli.
Pradėjom šiuos darbus vakar, susikasėm keletą metrų, tęsėm šiandien - dar keli metrai yra. Keletas atradimų:

  • Daug skruzdėlynų. Mažos, rudos, bjaurios skruzdės, kurių viena išdrįso sukelti niežulį.
  • Bitės. Ant pievos augalų žiedų tūpia bitės, o mes ten norim kast - pasidalinti su jomis tikrai nelengva.
  • Saldžiosios bulvės
    Ar čia saldžiosios bulvės?
  • Saldžiosios bulvės arba kažkas panašaus. Kažkas, matyt, prieš mus ten jas augino. Jei tai ne saldžiosios bulvės - didelė dilema, kas tai... Prisegu nuotrauką, gal kas mane pataisys. Bet kuriuo atveju, derlius kaip iš aukščiau matomo buvusio apleisto plotelio - neblogas.
Tikėkimės, neprofesionaliai, be įrangos "suartas" daržas bus produktyvus, meiliai čia glausis mėtos, melisos, medetkos ir kitokie panašaus pobūdžio augalai, iš kurių bus bandomos skanios ir sveikos arbatos.
Laisvą erdvę šiltnamyje dar užims šiek tiek pomidorų, kur nors priglaust teks aitriąsias paprikas, skorpioninį pipirą, kuris pripažintas pačiu aštriausiu pasaulyje ir įvairios rožės, nuo paprastų geltonų ar rožinių iki vaivorykštinių ir juodų. Tačiau ir jos, ir skorpionpipiris pirkti eBay, tad visko ten su jais gali būt...

No comments:

Post a Comment