Wednesday, May 13, 2015

Ir ką sodinsime / sėsime toliau...?

Naujame darže jau savo vietą rado mėtos, čiobreliai, medetkos. Dar nedideliam lopinėlyje seno daržo ir pupelės auga, tikiuosi. Dabar kirba mintis, ką gi dar pasisodinti. Viliotų serbentai ir kitos uogos, bet pirmojo daržo pakraštyje serbentų krūmai, tiesa bendri su kaimyne, auga, tad ir uogų, manau, pakaks. Ten auga dar ir rabarbarai, svarainiai, kitoj pusėj - agrastai. Reiškia, uogų krūmai atkrenta.
Atsidariau svetainę http://sodininku.info/, bandau rinktis iš čia, bet tokioj informacijos gausoj lengva greit paklysti, tad atveriu, užveriu ir vis nenusprendžiu. Labiausiai norisi to, kas tiktų arbatžolėms, prieskoniams ar būtų naudingas vaistas. Už akių kliūna erškėtis, tačiau didelis jo trūkumas - išsikerojimas ir aukštis (iki 3 metrų). Toks krūminis medis gali būti pernelyg didele užuovėja ir pavėsiu kitiems augalams, be to, trukdytų ateities plėtimuisi, jei sugalvotume. Taigi, ir vėl atmetu.
Grįžtam prie iškastų topinambų (greičiausiai). Galbūt jie visai geras variantas užimti laisvai žemei? Auga lengvai, ilgamečiai, naudingi sveikatai, nesunkiai gali būti pakeisti kuo nors kitu, jei toks poreikis iškiltų.
Laiko apsispręsti lieka vis mažiau, tad toliau naršysiu ieškodamas idėjų, vartysiu vaistažolių žinyną ir gal ką rasiu.

Kita planai, nedidukas šiltnamiukas, dažniau vadinamas daigykle. Čia puikiai turėtų augti smulkios žolelės, kurioms reikia daugiau šilumos. Tiesa, nuo kitų metų. Šiais metais, tikiuosi, dar spės atvykti avietės, kurioms jau numatyta vieta ir šilauogės, kurias planuoju įsigyti rytoj (akcija :) )

1 comment:

  1. Mes kitais metais plėsime savo lysves, dekoratyvinį daržą. Tad jau dabar apsirūpiname kai kuriomis http://www.nojus.lt/darzoviu-seklos/salotos. Laukiu nesulaukiu kada pagaliau atsiras taip laukiamas svajonių daržas sode.

    ReplyDelete